Noticies Generals

Marxa cap a la Independència

esteladaLa Marxa cap a la Independència és la primera gran acció de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) després de la seva constitució el passat 10 de març, que ens ha de permetre la consolidació del moviment arreu del país i l’assoliment d’una majoria social favorable a l’Estat propi.

La Marxa s’inicia amb un gran acte el dia 30 de juny a Lleida i finalitzarà l’11 de Setembre amb una gran concentració a Barcelona que marcarà un punt de no retorn: no volem seguir commemorant derrotes, ens hem posat en marxa per celebrar ben aviat el dia de la Independència.

La Marxa és clau per fer arribar el nostre missatge a tots els racons del país, amb centenars d’actes arreu del territori. Seguirem incrementant el nombre d’Assemblees Territorials, farem créixer les ja existents, implicarem a més ajuntaments amb l’Associació de Municipis per la Independència... en definitiva, clourem l’etapa de consolidació del nostre moviment per passar a la següent fase del nostre full de ruta.

La Marxa està dividida en diverses regions. El país és divers i diverses seran les formes que prendrà arreu dels territoris per tal d’adaptar-la a la manera que ens permeti assolir millor els objectius.

Us esperem a tots i a totes per fer de la Marxa una cursa imparable cap a l’Estat Propi. Comptem amb vosaltres per marxar cap a Barcelona aquest 11 de Setembre!

Comiat a l'amic NILU "Joan Costa"

El món Aspresxtrem està de dol aquests dies. Ens ha deixat en Joan Costa, més conegut per tothom com en “Nilu”, un dels principals puntals de la marxa popular de Castellfollit, la “Marxosa”. Els “veteranos” podrien explicar d'ell centenars d'històries collonudes, però pels més joves, pels que l'hem conegut ja de gran, la seva persona va lligada a l'autèntica estampa d'home de muntanya, de bosc, sempre cavalcant en el seu indestructible Land Rover de color verd caqui, com una mena John Wayne que patrullés pels paratges en els quals havia viscut tantes aventures de jove... Era   essència de Garrotxa, bosc, camí, muntanya, cinglera, bardissa, rec, balma i rierol en estat pur; sens dubte el cinquè element de la nostra terra. Ens deixa i aviat les seves restes reposaran per sempre allà on més ha gaudit en vida, enmig dels prats, de les rouredes i dels alzinars de la nostra incomparable i aspra Alta Garrotxa.

 

Nilu, sempre estaràs amb nosaltres.

web ski-cams

Ja tenim la temporada d’esquí aquí, i per escollir la zona amb més bona innivació, podem fer servir les webcams, que hi ha repartides pels Pirineus, un bon enllaç, és la web ski-cams.com, on podem entrar i escollir zona, per exemple Pirineus Catalans, tot seguit escollim estació, per exemple Vallter 2000, i ja veiem la webcam amb la neu que hi ha a la zona. Hi ha estacions amb varies càmeres a diferents sectors així encara assegurem més d’encertar.

XII Pedalada Santa Pau

 El diumenge dia 28 de febrer es va realitzar la 12ena pedalada de Santa Pau, el taronja era el color predominant, amb participació massiva d’Aspres.
En total varem ser 16.
dsc_0070.jpg

Llegeix més:XII Pedalada Santa Pau

Manifest "En defensa dels drets fonamentals a internet"

Davant la inclusió en l’Avantprojecte de Llei d’Economia Sostenible de modificacions legislatives que afecten el lliure exercici de les llibertats d’expressió, informació i el dret d’accés a la cultura a través d’Internet, els periodistes, bloggers, usuaris, professionals i creadors de Internet manifestem la nostra ferma oposició al projecte, i declarem que …

Llegeix més:Manifest "En defensa dels drets fonamentals a internet"

La Marxosa, un éxit.

365 participants!!! Continuem a tope, tot i que la pluja va mirar d'espatllar-nos la festa a mitja nit, i també uns deu minuts abans i després de la sortida, a les 7 del matí.

Llegeix més:La Marxosa, un éxit.

ACNA web molt didàctica i útil per anar a la neu

La web de l'Associació pel Coneixament de la Neu i les Allaus ACNA, te aquesta web amb documents molt interessants, per la recerca de victimes d'allaus, prevencions, mesures que cal prendre, enllaços a altres webs relacionades, explicacións d'accidents i molt més.
Cal donar-hi una ullada per aprendre dels accidents i coneixènces dels demès, per estar preparats en cas de trobar-nos en situacións d'aquesta mena, i poder reaccionar de la millor manera.
 

Nou blog català d'esqui de muntanya.

Ja hi ha un blog exclusivament d'esqui de muntanya a nivell competició, i a més en català, s'hi pot trovar calendari de curses, resultat i fins i tot material del més pro, esquis de menys de 800 gr, botes de carboni, visiteu-la.

http://skimocat.blogspot.com/

Un nou blog aquest de DH

Els amics de les rodalis de la Bisbal, Forallac, Ullastet... que l'any passat formaven part del club ciclista Daró, s'han independitzat i han creat un nou club LA TRIBU BTT FORALLAC.

Llegeix més:Un nou blog aquest de DH