Scarpa F1 Transformada i alleugerida 1ª part

Procés de transformació de la bota d'esqui de muntanya Scarpa F1, com ho podem fer per que sigui més efectiva i més lleugera.

 

Primer de tot, hem de treure la tanca amb velcro, ja que la bota colla el suficient sense aquest velcro i així ja treiem 36 grams per bota.

A continuació treiem també les llenguetes que pesen 106gr.

Fins aquest punt tot és reversible, i sense la llengueta ja podem comprovar com la tanca de la punta colla més bé. Per tal de que encara colli millor ja hem d'agafar el taladre i foradar el rebló que aguanta la part femella de la tanca, tot seguit hem de desmontar el plàstic de la part mascle i fer el mateix procès amb el taladre, foradar el rebló fins que surti la peça. Ara ja només ens queda tornar a muntar tot el que hem desfet, peró descartant la peça negre que aguantava la part femella de la tanca i així ens estalviem uns 17gr més per bota, i reblem directament a la bota, per tal de que colli més hem de fer els forats per fixar les tanques més amunt tal com surt a les fotos. Per tal de que la peça màscle entri millor hem de llimarla una miqueta de la part del darrera així no fregarà amb el rebló que hem posat per aguantar-la.. Només fent aquests petits canvis a les nostres botes, podem comprovar com ajusta molt millor al peu, i a més rebaixem uns quants grams que a l'hora de pujar, sempre es puja millor amb menys pes. De moment ens estalviem 160gr per peu, sembla poc pero ja anirem treien més pés.