Gorg Blau / Sa Fosca

Barranquisme a Mallorca. Barranc del Gorg Blau i Sa fosca.

A la magnifica illa de Mallorca, a part del turisme i les seves platges, tambe hi ha lloc pels aspresxtrem per practicar els seus esports preferits. Un d'ells es el barranquisme i en aquesta illa s'hi poden trobar barrancs molt interessants. Pero en destacarem un sobretot, que es potser el mes conegut, i es el que varem baixar, el Gorg Blau / Sa Fosca / Torrent del pareis.

Es tracte de tres barrancs en un. Tots tres diferents:Un amb salts i rapels interessants, un altre a les fosques i un altre de blocs.

Els membres que varem fer el barranc erem en Mel, en Marc Costa, en Xicu, en Marc Maya i un servidor l'Isaac.l'Enric i en Joel ens acompanyaven al viatge i ens ajudaven en el tema logistic.


El viatge amb el vaixell de nit ens va permetre descansar unes hores (poques)  per tal de començar d'hora el barranc. Tan bon punt sortiem del port encaminavem la carretera direccio a Soller que ens portaria al mateix punt de sortida del barranc. 

El primer tram de barranc es el Gorg Blau, nom que te l'embassament des d'on surt l'aigua que era escassa al principi del barranc pero una vegada superats un parell de centenar de metres ja varem trobar els primers gorgs per saltar i fer els primers rapels.

El barranc es torna cada cop mes interessant degut a la seva formacio geologica de roca calcaria, fins que arribes a la segona part del barranc el Sa Fosca. Aquest nom es degut que a l'interior del barranc les parets que el formen estan tan tancades que no deixen entrar la llum del sol i sembla completament que estas dins una cova, de fet es gairebe una cova. Si hi ha d'entrar amb un frontal o un llum de carbur sino es impracticable i perillos.


Un cop s'acava el tram fosc i uns metres de blocs arribem al creuement del torrent de Lluc. Aqui comença la tercera part del barranc el torrent del Pareis. Es una part tota de blocs d'uns tres kilometres i desenvoca al mar. Nosaltres pero varem triar agafar el cami que hi ha per tornar al cotxe i aquest tram ens el varem saltar.

Aquest barranc, segons els experts, esta considerat un dels millors barrancs d'Europa. Es un barranc molt bonic i curios i no presenta molt nivell de dificultat. Es un barranc dels que s'han de fer.

Mes informacio