Barranc Thues i Baoussous

El repte del mes de novembre, va ser el 17, veient que feia fred i no massa bon dia, ens vàrem decidir a anar cap a Thues a la Catalunya nord, amb la idea de fer el barranc termal de Thues, comptant que hi trobaríem neu i l’aigua calenteta. De camí cap allà ja vam veure que la neu era molt amunt i no en trepitjaríem, i a l’aparcar el cotxe ja es sentia l’aigua, més cabal d’aigua vol dir aigua més freda, l’aigua termal surt de sota terra i el cabal abundant ve de les pluges del dissabte i del diumenge. Ja amb el vestit de neoprè posat des del cotxe a peu fins al començament del descens, el primer de baixar el primer ràpel va ser en Marc, i males noticies, degut a la gran quantitat d’aigua de pluja, la bassa més termal, ni tant sols estava tèvia.
Cap problema, aquest barranc no l’haviem baixat mai amb tanta aigua, i ja ens feia gràcia de fer-lo així que el vàrem gaudir tant com vàrem poder. A l’últim ràpel, que és el més alt i espectacular l’aigua baixava amb molta força.

Sortint d’aquest barranc i veient que no havíem passat massa fred ens vam decidir d’anar a baixar un altre barranc. El barranc de Baoussous i igual que l’altre hi baixava un bon doll d’aigua, sense arribar a ser perillós, però amb molta més aigua de la que hi estem acostumats a veura-hi.

 

Desprès d'aquests descensos, tant sols ens queda el mes de desembre. I ja haurem assolit el repte que ens haviem proposat.

A veure quin descens farèm.