Ferrades de l'Empalomar, Cal Curt i Barranc deTorrent Forat Negre

Espai multi aventura Vallcebre, aquest mes el repte dels 12 barrancs l’hem anat a fer al Berguedà, el barranc escollit el Torrent del Forat Negre.

Per tal d’aprofitar el viatge l’Isaac va trobar informació que a la mateixa zona hi ha una ferrada, la via ferrada de l’Empalomar. Per sorpresa nostre al arribar a l’aparcament varem descobrir gratament que no hi ha tant sols una ferrada sinó que n’hi ha dues la de l’Empalomar qualificada com a D Difícil, i la de Cal Curt es MD Molt Difícil, a part hi ha una ferrada per nens i un camí equipat.

Nosaltres varem seguir el pla que teníem previst fer la de l’Empalomar per començar, però al veure que l’havíem acabat ràpid i el començament de la Cal Curt era a tocar ens hi varem posar fent les dues ferrades aproximadament amb dues hores. La de l’Empalomar es senzilleta i amb unes vistes molt maques, no te trams desplomats i la fan una ferrada accessible per a tots els públics.

La de Cal curt es més enrevessada hi ha mes puja i baixes, dos ponts i parets desplomades. Tant una com l’altre estant molt ben equipades. De moment no cobren, però pel que hem llegit a partir d’aquest estiu l’ajuntament de Vallcebre cobrarà entrada per poder mantenir i conservar les vies.

De nou arribats al cotxe férem un canvi ràpid d’indumentària i cap al barranc del Torrent del Forat Negre a refrescar-nos, com que feia un dia esplèndid hi vàrem trobar bastants grups, gaudint del bon cabal d’aigua, i del sol, gràcies a que hi ha diferents reunions els vàrem anar passant i així vam completar la multi aventura de Vallcebre.


Cinquè repte aconseguit.


Fem recompte:


Gener.....................Cavorques i Salt del Sallent de Sant Privat
Febrer....................Pas de l’Escanell
Març......................Salt de Tirabous i Mas Bernat
Abril.......................Les Canals
Maig.......................Torrent Forat Negre