Barranc Pas de l'Escanell

Segon mes, segona part del repte dels 12 mesos, 12 barrancs; superat, no sense entrebancs i dificultats, aquesta vegada a part dels tres aspirants al repte teníem la companyia d’en Manel, i ens disposàvem a anar cap a Thues per fer el descens del barranc termal que hi ha, i així no passar fred,  un cop baixat aquest fer algun altre descens que ens vingués més o menys de pas, Anelles, Boussous, ja ho decidiríem sobre la marxa.
Ja en terreny francès passat el Boulou, l’Isaac va fer la pregunta del milió:
Jordi has agafat les cordes?
La resposta va ser:
Jo? Si les cordes les tenies tu a casa teva.

En Marc i en Manel incrèduls, es pensaven que els hi estàvem fent una broma però, res de bromes. Una parada per veure si amb el tros de 20 metres que portàvem podíem anar a baixar algun barranc de la zona, al veure que no era factible cap descens, ni comprar cap corda un diumenge al matí, encara menys anar fins a casa a buscar-les, un bon pla B va ser anar a esmorzar tranquil•lament a la cooperativa de Garriguella, mentre anàvem pensant el que podríem fer desprès. Ni el vi blanc, ni el moscatell o la garnatxa ens varen aclarir les idees, i vàrem anar a deixar a en Manel a Banyoles, per tornar els altres tres cap a casa. Al arribar a Besalú se’ns va encendre la bombeta, i per unanimitat vam decidir de recollir les cordes i anar fins a Vilada per baixar el Barranc del Pas de l’Escanell.

A l’hora que vam arribar a la capçalera ja havia afluixat el fort vent que tot el cap de setmana portava tocant els nassos. Equipats i trepitjant neu ens varem ficar al barranc, algunes basses estaven amb una fina capa de gel, que trencàvem al trepitjar, al arribar al primer ràpel, ens hi varem trobar un gran arbre caigut, just al mig del barranc, per sort es pot passar pel costat dret, a partir d’aquest punt, tot va anar com la seda, amb molta menys aigua que l’últim cop que hi varem ser, i molt més freda,  però, per ser el pla C del dia no ens podíem pas queixar. Desprès del ràpel final de 27 metres tant sols ens quedava la forta pujada fins la pista forestal. I tornada ràpida que jugava el Barça.

Com hem dit al principi ja tenim la segona part del repte superada, ara tant sols ens en queden 10. (com a minim!!)

Perdoneu la qualitat de les fotografies hem tingut algun problema amb la màquina...

 

Aquí teniu un video del descens:

{youtube}x9Ax_sR7SKs{/youtube}