Tobogan nou Barranc de Núria

El dimecres 15 d’agost aprofitant que és festa, de nou varem tornar a l’aigua, aquesta vegada, anàvem d’amfitrions, uns amics que mai havien baixat el barranc de Núria i tenien ganes de fer-lo, ens varen demanar si els hi podíem acompanyar i així ho varem fer.
Tot com sempre divertit, fresc i amb molts tobogans, el més destacable, és que varem realitzar un tobogan que fins aquest dia no ens hi havíem atrevit.
El que correspondria al R4 del llibre de l’Edu Gómez, que és el que hi ha desprès del tobogan llançadora, que fem penjats del tros de corda. Feia temps que em mirava una foto que hi ha al web descente-canyon, on hi surt un tiu fent-lo, però mirant i buscant molt per Internet no havia vist ningú que el baixes, també vaig preguntar a molts barranquistes a veure si el feien o sabien d’ algú que el baixes, i sempre vaig rebre respostes negatives.

Video del TOBOGANT NOU

Aquest 15 d’Agost, quant varem arribar a aquest punt en Marc es va penjar de la corda i varem tirar un parell de bosses per veure si tocaven a algun dels esglaons que ens feien por. Cap de les bosses va tocar, llavors en Dani va dir que ell ja ho veia clar, es va penjar de la corda per mirar-s’ho bé ja que era la primera vegada que ell baixava el Núria, i no va pas canviar d’opinió, es va estirar i avall, no va tocar enlloc, llavors l’Oscar va fer el mateix, i desprès jo. Tots tres amb caiguda neta sense tocar cap pedra. Amb l’adrenalina a dalt de tot varem continuar el descens fins arribar a l’olla amb el que anomenen tobogan de la mort, on tots els que érem el varem baixar, prou bé. En Maya ens havia explicat que si es baixa assegut en lloc d’estirat la sortida és molt millor i no et fa girar tant. Així ho varem fer i varem triomfar.

Totes les fotos AQUÍ