Mortix i Safosca

Entre naps i cols hem estat uns dies sense poder actualitzar el web, no per això vol dir que no féssim res, tot el contrari.
Per començar uns quants de la colla varem tornar a l’illa de Mallorca els dies 3 i 4 de Maig per baixar un parell de barrancs, el dijous l’escolli’t va ser el Mortix, i el divendres 4 de nou ens varem endinsar a les foscors del Gorg Blau i Sa Fosca. El més destacable del Mortix és que és un barranc molt ben format, aigua cristal•lina  i amb acabament al mar, com a regal la sortida si no tens algú que t’esperi al mar amb algun tipus d’embarcació, has de sortir per una via ferrada, no pas del tot fàcil.

 

Primeres basses del Torrent de Mortix.

Últm salt directe al mar.

Pujant per l'espectacular ferrada.

Pel que fa al Gorg Blau, el varem trobar amb un cabal bo, tot i que a la primera part més aigua hagués estat millor, ja que hi havia algunes basses eixutes. La part fosca estava molt bé d'aigua, però molt freda. Aquest barranc no deixa a ningú indifernet.

Com a anècdota, just al mateix dia que nosaltres érem al barranc, a la sortida del torrent de Pareis, estaven gravant el nou anunci d'Estrella Damm, a la cala Sacalobra.

En Godoy en plena acció.