Ascenció amb esquis al Pic dels Pedrons.

El Pic dels Pedrons, és un cim fàcil, que es puja amb mitja jornada i una bona alternativa per a dies que d'altres pics o cims  no es poden fer per massa neu, o mal temps.


La Ruta comença just al pàrking fronterer del Pas de la Casa a Andorra, cota 2085 m, i tot i ser molt a prop de l'estació no la trepitjarem en cap moment.

 

<>Comencem la pujada buscant la ruta més evident, direcció al pic, fent les zigues-zagues necessàries fins arrivar al llom de la muntanya, un cop al llom continuem pujant direcció sud fins un pic secundari que fins el moment ens pensem que és el cim, d'allà baixem una miqueta a un coll, i ja veient el cim, ens hi dirigim, deixant els esquis per grimpar els ultims metres avans de sortir a la cresta, un cop dalt només ens falta crestejar uns metres per una cresta fàcil fins el pic dels Pedrons 2715m. D'aqui dalt hi ha unes esplèndides vistes mirant cap una banda hi ha l'estació i el soroll de Pas de la Casa, per l'altre banda la solitud i tranquilitat de la vall de la coma de Pedrons. Per baixar hi ha diferents opcions, nosaltres aquesta ocasió baixem pel mateix itineràri de pujada, una altre opció si les condicions ho permeten es baixar directe des del coll entre el pic i l'avantcim en direcció sud per una canal molt evident i dreta.