Tose de Pédourrés i Nérassol

Tornem a anar a l’Aireja, i el nostre objectiu principal és pujar el pic de Tose de Pedourres de 2468 metres, ja que el dia que vàrem anar al Nerassol , ens varem fixar que te una pala orientada al Sud-oest ampla amb una pendent moderada i totalment llisa molt temptadora.

L’excursió comença al petit poble de l’Hospitalet pres-l’Andorre, i  anem guanyant alçada pel costat de la gran conducció d’aigua fins que la deixem a la nostra esquerra per endinsar-nos a la vall d’Arques, que va guanyant desnivell molt suaument, passem prop de la barraca de Brougnic, i a la cota 2069, ens encarem al nord i pugem fins la portella de Coma Vieille, per uns tubs una mica drets sense dificultats que ens deixen ja a la pala cimera

Pujant el Pedourres, Nerassol esquerra, coll Sisca i pic de l'Alba ala dreta.

i amb poca estona assolim el primer cim del dia quant fa 3 hores que hem sortit del poble, Tose de Pedourres, gaudint del moment, amb un dia esplèndid sense vent ni núvols, i ens preparem per la primera baixada del dia. En Xevi i en Sei tiren avall sense complicacions, però jo en Jordi avui he començat a provar la modalitat de Telemak, i vaig amb el talo lliure i he d’aprendre els moviments de flexió de genoll, no baixo malament del tot, però als vídeos del Youtube es veia més fàcil.

Pedourres al fons amb la seva pala.

Un cop arribats a l’estany de Pedourres decidim de continuar pujant fins la portella de Siscà, per fer un altre vegada el Nèrassol i gaudir de la baixada de la seva cara SE. Igual que l’últim cop que varem ser aquí, tota l’aresta la fem amb els esquis a l’esquena i un cop arribats al cim del Nèrassol de 2633m fem un bon descans,

Cim Nérassol

que el sobrepès que portava jo als peus m’havia deixat molt cansat, l’equip de Telemark que porto pesa quasi 5 kg més que el material que porto normalment per fer travessa, i amb els 1500 metres aproximats de desnivell positiu, el cansament es notava; i molt.
Però com que la baixada s’havia de gaudir, fora pells i avall, jo practicant la genuflexió, tan bé com sabia, al final a un tros amb neu pols vaig fer algun gir tal com toca, però el cansament ja no em deixava, les cames em quedaven enrampades  i vaig arribar a baix de tot esquiant de qualsevol manera. Hauré de practicar molt, però les sensacions han estat bones. La ruta un 10, amb un dia rodo.

Jordi practicant Telemark

En total per fer tota l’activitat i hem estat unes 6 hores i mitja, amb un desnivell positiu d’uns 1500 metres.