Pic de la Mina i Visita a la vall d'Incles de nou

Cap de setmana buscant neu.

El dissabte a la tarda de camí cap a Andorra ens varem parar al coll de Porté Puymorens, per vorejar l’estació d’esquí per la seva part dreta i encaminar cap al Pic de la Mina, a un ritme alegre per evitar que se’ns fes fosc.

Tot veient els esquiadors fent les últimes baixades del dia ens encaminem fins a la carena, amb un temps magnífic, sense gens de vent, ni un núvol, i amb els últims raigs de sol deixem els esquís al petit collet  que queda just sota el cim i arribem a dalt a peu, algunes fotos i ràpidament avall per tal de que la foscor no ens atrapi. Lliscant per bona neu amb poc més de dues horetes havíem pujat i baixat. I això que ens semblava que el pic era més a prop del que realment és.

El diumenge al matí, ens varem llevar al començament de la vall d’Incles, amb la intenció d’enfilar cap al refugi de Juclar i els estanys de Juclar, resseguint el mateix camí fet la setmana anterior fins el pla on es bifurca el riu d’Incles convertint-se amb el riu de Siscaró i el de Juclar, nosaltres varem remuntar el de Juclar, tot resseguint les traces obertes per un parell de

Refugi de Juclar

motos de neu, pujant el caòtic torrent fins arribar al refugi de Juclar, on varem fer un mos i tot vorejant l’Estany Primer ens encaminàrem cap a la cara nord del pic de Siscaró, per una vall  amb molta neu , resseguint les traces de les motos

varem arribar a un petit collet, on ens quedava el pic de Siscaró a la dreta, pujant un petit tram de pedres haguessim arribat al cim, però per culpa de que el temps va canviar, optàrem per tirar avall i gaudir de la neu pols, fins al mateix Estany Primer, que el varem creuar pel mig, lliscant per damunt del gel fins a la seva presa. Els núvols ens anaven seguint però per sort no ens varen atrapar. Amb els esquis a l’esquena tornàrem a passar pel costat del refugi de Juclar i pel mateix itinerari de pujada amb els esquís als peus, fins el final de la vall on teníem les furgonetes.

Totes les fotos del pic de la Mina AQUÍ.

Les fotos del diumenge AQUÍ.