Ruta del Carrilet Olot-Sant Feliu de Guixols-Olot

Com que aquest any la neu no vol fer acte de presència, alguns ens hem decidit a fer una bona ruta amb bici, quasi 200km en un sol dia diumenge 18 de març del 2007.
La Ruta en qüestio la comencem a Olot a l'estació de l'antic carrilet, començem a pedalar a les 7:30 ja que si no començem aviat sen's farà fosc, la temperatura és freda i avans d'arrivar a les Preses ja estem glaçats, per tant decidim d'anar a fer un tallat i un croasant al Vertisol. Sortim de les Preses a les 8:00 en punt i pel carril bici anem fent kilometres de manera ràpida fins arrivar a Salt, allà no savem com, pero perdem el carril bici, creuem Salt i Girona, per anar a agafar l'altre carril bici que ens portarà fins a Sant Feliu,  continuem pedalant amb una mitjana d'uns 27 kilometres per hora, fins arrivar a Sant Feliu de Guixols, el compta kilometres de la bici ja marca 100km, i encara ens queda el pitjor,  la tornada.
Igual que a Salt a Sant Feliu perdem el carril bici, pero sense gaires problemes arribem a l'antiga estació, ens hi fem una foto i anem a visitar el passeig marítim i la platja de Sant Pol, tot seguit busquem un bar per fer un entrepà, beguda i un cafetó, reposem un pel menys del necessari i cap a buscar el carril bici, que aquesta vegada anem per asfalt fins a Santa Cristina d'Aro, just avans de la Font Picant.
La pujada més forta que tenim en tota la tornada la fem al principi, és la Pujada de l'Ou, patim una mica ja que son quarts de dues i el sol apreta de valent, anem reculant els pobles que ja haviem passat feia poques hores, Llagostera, Caçà,  Quart, fins arrivar de nou a Girona, igual que a l' anada perdem el carril bici, i en lloc de tornar per on haviem vingut anem a passar per la Rambla, i sota Sant Fèlix, per agafar el carrib bici a Fontajau, peró ni aixi, ja que el tornem a pedre dins de Salt, creuem Salt i fem la primera parada de tornada a la gasolinera per comprar quelcom de beure i menjar, ara amb uns 150km a les cames i al cul tot es fa més feixuc.
                
Tornem a pujar a la bici i amunt que ara si que fa pujada, anem resseguint el camí de baixada, fins al Pasteral que no tenim caps ganes de fer la pujadeta que hi ha allà, per tant retallem per carretera fins l'entrada d'Amer, on parem a fer un altre mossec devant del parc de Bombers, aqui ja començem a tenir dubtes de si arrivarem o no a Olot, sense deixar que les cames es refredin tornem a pujar a les nostres montures i continuem amunt, a les Planes tots tres n'estavem tips de pedalar pero pel que ens quedava haviem d'arrivar com fos. Un cop arrivats al tunel de Sant Esteve de Bas, el creuarem per dins i per carretera fins al final de la recte de les preses, allà varem agafar el trencant de la Pinya per anar a agafar el carril bici fins a l'estació d'Olot.
El compta kilomtres un cop varem deixar la bici un marcaba 196,97km i un altre 205km el segon era el d'en Rissi que com sempre anava i venia (com fan els gossos), el temps de ruta efectiva 9 hores 18minuts i 11 segons, a una velositat mitjana de 21km, i el desnivell acumulat va sortir de 1326 m.
 
La ruta en si no és ni de bon tros la més maca, pero plantejada com un repte personal, serveix per l'anim de superació que tenim tots els mortals.