Corredor Bougnagas

Cambre d’aze te infinitat de corredors per combinar dues activitats, l’esqui de muntanya per a l’aproximació i el retorn, i l’escalada de corredors amb neu, gel i roca. Aquesta vegada hi varem anar amb la intenció de pujar el corredor Bougnagas d’uns 250 metres, amb inclinacions de 45º a 55º màxim, amb un tram amb mixt de IV grau.

Aquest cop varem sortir de l’estació d’Eyne i per pistes i camins enllacem amb l’estació de Sant Pere dels Forcats i la pujàrem fins l’últim remuntador, d’aquí tant sols ens quedava arribar fins sota el circ on hi ha tots els corredors.

Amb els esquís als peus fins a l’entrada del corredor, fins que no hi ets no es pot veure l’estat,  aquest corredor comença amb una rampa amb neu que és compartida amb el primer tram del corredor  Éclair, tot seguit ve un tram de roca i neu on hi ha uns quants pitons per assegurar l’escalada, passat el tram de roca d’uns 20 metres, ja es veu clarament la totalitat del recorregut que ens queda per fer, el vàrem trobar tot amb neu, no massa endurida però en bon estat per pujar fins dalt.

 

 

 

 

 

Un cop dalt del corredor ens varem arribar fins el pic de Cambre d’Aze i per cresta ens vam dirigir a les pales que tanquen el circ per la seva banda esquerra (mirat des de baix), que ens va semblar millor opció per gaudir de la baixada que no pas baixar pel corredor central on s’hi veien moltes pedres.
Un cop de nou sota les parets del circ tant sols ens quedava tornar lliscant fins l’estació d’Eyne on teníem el cotxe.